Øl typer & stile

Ale

Brygget med top gærende gær ved kælder temperatur, ales er fyldigere og rørige, med nuancer af frugt eller krydderi og en behagelig humlet finish. Generelt robust og komplekst med en række frugt- og maltaromaer, kommer ales i mange sorter.

Ales er ofte mørkere end lagers, der spænder fra rige guld til rødlig rav. Humlen i urten giver disse øl en tydelig frugtbarhed, surhed og behageligt bitter krydderier. Ales har en mere selvsikker, individuel personlighed end lager, selvom deres alkoholindhold er det samme.

Lagers

Lager stammer fra det tyske ord lagern, hvilket betyder ‘at opbevare’ – det refererer til metoden til opbevaring af det i flere måneder i næsten frysende temperaturer. Skarp og forfriskende med en glat overflade fra længere aldring, lagre er verdens mest populære øl.

En lager, der kan variere fra sød til bitter og bleg til sort, bruges som regel til at beskrive bundgærede brygge af hollandsk, tysk og tjekkisk stil. De fleste er imidlertid en bleg til mellemfarve, har høj kulsyreindhold og en medium til høj humørsyre.